11.6.2023. ROGLA, SLOVENIJA

Rogla je vrh u Zreškom Pohorju, a nama je pod tim imenom poznatije skijalište, koje je često odredište naših skijaša. Ljetni turizam se sve više razvija, a od 2019. glavna atrakcija postaje Put među krošnjama, koji se nalazi u srcu moćne pohorske šume, na vrhu Rogle, na nadmorskoj visini od 1517 metara. Radi se o stazi rađenoj u drvu uzdignutoj od tla. Dužina puta je 522 m, a put po razglednom tornju dug je 521 m.

 

PLAN IZLETA

Nedjelja, 11.6.2023.

Polazak autobusom iz Zagreba s parkirališta iza Cibone, ujutro u 7.00 sati. Vožnja do Rogle uz usputno stajanje prema potrebi. Dolazak na Roglu oko 10 sati. Skupni obilazak Puta među krošnjama u trajanju od 1,5 sat. Lako i dostupno svakome.

https://www.potmedkrosnjamipohorje.si/hr/

Nakon toga se dijelimo u dvije grupe prema željenoj duljini hodanja

Grupa A: Od Rogle do Lovrenških jezera, pa dalje do Koče na Pesku. Ukupno hoda 3,5 sata. Tehnički i kondicijski nezahtjevno.

Grupa B: Od Rogle do Koče na Pesku (1387 m) Ukupno 1 sat hoda. Kondicijski i tehnički lako.

Susret u Koči na Pesku gdje ćemo objedovati.     https://cenik-unitur.eu/rogla/pesek/

OPREMA: Čvrste planinarske cipele, odjeća u skladu s vremenskim prilikama, zaštita od sunca, vjetra i kiše.

POTREBNI DOKUMENTI: važeća osobna iskaznica, planinarska iskaznica, zdravstvena iskaznica.

CIJENA: prijevoz: 19 € na bazi 30 prijavljenih Uplate: na račun Društva:IBAN: HR3323600001101501997  svrha uplate: Rogla. Samo uplatom popraćena prijava je valjana i jamči mjesto na izletu. Grupna ulaznica za Put među krošnjama iznosi 10€, tobogan za spust s tornja 2€, plativo davatelju usluge. Konzumirana hrana i piće plaća se davatelju usluge.

PRIJAVE:  Boris Lukač 098/38 44 22 (WhatsApp, SMS) e-mail: rizzbo@gmail.com

 

Napomena: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom,da izletu pristupa na osobnu odgovornost, da će poštovati pravila zaštite prirode i okoliša te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta s obzirom na objektivne okolnosti na terenu. Vodič ima pravo odbiti sudjelovanje pojedinca za kojeg procijeni da nije tjelesno spreman, da nije adekvatno opremljen ili da nije spreman djelovati timski.

TOP