09.-10.09.2023. - Susret s PD Delo: Posočje, Bovec, Kanin (Slovenija)

Dvodnevni izlet i susret s članovima PD Delo vodi nas u Posočje i na planinu Kanin, poznato skijalište iznad Bovca, koje se smjestilo u zapadnom dijelu Julijskih Alpi na granici s Italijom i skijalištem Sella Nevea. Zimi, područje obiluje snijegom. Dolina Soče, smaragdno-zelene ljepotice koja izvira u dolini Trente i cijelom svojom dužinom zadržava svoju boju, rado je posjećena destinacija.

PLAN IZLETA:

Subota, 9.9.2023.

Polazak iz Zagreba s parkirališta iza Cibone, ujutro u 6.30 sati. Vožnja uz usputna stajanja do okolice Bovca gdje ćemo se susresti s prijateljima iz PD Delo. Kraća šetnja do crkve Javorca (ukupno sat hoda) Nakon toga, mogućnost hodnje do izvora Tolminke (ukupno 2,5 sata) ili nešto drugo u organizaciji domaćina, a u zavisnosti o raspoloživom vremenu. Kondicijski i tehnički lako. Po završetku, prijevoz do Doma dr. Klementa Juga u Lepeni gdje ćemo noćiti. Večera, druženje, počinak.

Nedjelja, 10.9.2023.

Ranije ustajanje, jutarnja toaleta, doručak iz ruksaka. Polazak u 7 sati. Prijevoz do donje stanice gondole za Kanin. Prijevoz žičarom do gornje stanice (2202 mnm).

Grupa A: za one najspremnije. Uspon na Visoki Kanin (2587 mnm) po osiguranom putu. Uspon traje 2 sata uz savladavanje visinske razlike od 433 m. OBAVEZAN je komplet za samoosiguranje. Kondicijski i tehnički zahtjevno.

Grupa B: uspon na Prestreljenik (2499 mnm) kružnom turom preko Prestreljeniškog okna u povratku, uz savladavanje visinske razlike od 300 m, po na dijelovima osiguranom označenom planinarskom putu. Komplet za samoosiguranje nije obavezan, ali se preporuča. Ukupno hoda 2,5 sata. Kondicijski i tehnički umjereno zahtjevno.

Grupa C: Kraća tura do Prestreljeniškog okna u trajanju od ukupno 2 sata uz visinsku raliku 200 m. Kondicijski i tehnički lako.

Po završetku svih tura i okupljanja sudionika, povratak žičarom u dolinu, zajednički ručak u nekom od ugostiteljskih objekata, te polazak za Zagreb oko 17 sati.

Dolazak u večernjim satima.

U slučaju lošeg vremena, program će se prilagoditi vremenskim uvjetima.

OPREMA: Čvrste planinarske cipele, odjeća u skladu s vremenskim prilikama, zaštita od sunca, vjetra i kiše, via ferrata set za one koji mogu i žele po osiguranom putu.

POTREBNI DOKUMENTI: važeća osobna iskaznica, planinarska iskaznica, zdravstvena iskaznica.

PREHRANA: Ručak u subotu i doručak u nedjelju iz ruksaka, Večera u subotu i ručak u nedjelju u domu i u ugostiteljskim objektima ili/i iz ruksaka.

CIJENA: prijevoz autobusom 25 €. Uplate: na račun Društva: IBAN: HR3323600001101501997 svrha uplate: Kanin.
Cijena noćenja je od 10 do 13€, turistička taksa 2€, posteljina 5€. Ponijeti vlastitu posteljinu ili vreću za spavanje, plativo davatelju usluge na licu mjesta.
Cijena gondole je 24€ za povratnu kartu, 7€ za starije od 75 godina, plativo davatelju usluge.

PRIJAVE: Boris Lukač 098/38 44 22 (WhatsApp, SMS) e-mail: rizzbo@gmail.com

Prijave su valjane ISKLJUČIVO uz uplatu cijene prijevoza. U slučaju većeg broja prijavljenih, prednost će se dati dugogodišnjim članovima Društva. Izlet je namijenjen samo članovima PD Grafičar.

Napomena: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost, da će poštovati pravila zaštite prirode i okoliša te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta s obzirom na objektivne okolnosti na terenu. Vodič ima pravo odbiti sudjelovanje pojedinca za kojeg procijeni da nije tjelesno spreman, da nije adekvatno opremljen ili da nije spreman djelovati timski.

TOP