25. - 26.11. 2023. - Planinarska obilaznica "Beži Jankec"

Organiziramo dvodnevni izlet koji će nas povesti preko naše drage Medvednice putevima planinarske obilaznice Beži Jankec.

Obilaznica predstavlja prijelaz preko Medvedice sa sjeverne na njenu južnu stranu. Obilaznica započinje iz Stubičkih Toplica, prelazi preko vrha Sljemena, prolazi pored našeg doma Grafičar te se spušta u Zagreb sa zadnjom točkom na zagrebačkom Glavnom kolodvoru.

Obilaznica se sastoji od četrnaest kontrolnih točaka:

1. Željeznička postaja Stubičke Toplice (170 m)
2. Kapelščak (260 m)
3. Drveni most u selu Pili (255 m)
4. Nadstrešnica kod Križa (580 m)
5. Horvatovih 500 stuba (610 m), KT HPO
6. Planinarski dom "Hunjka" (853 m)
7. Planinarska kuća "Junac" (968 m)
8. Vrh Sljeme (1035 m), KT HPO
9. Planinarski dom "Grafičar" (864 m)
10. Kraljičin zdenac (540 m)
11. Kameni putokazni stup iznad Šestina (330 m)
12. Most preko potoka Kraljevca (220 m)
13. Tržnica Dolac (135 m)
14. Zagreb Glavni kolodvor (120 m)

Obilazak kontrolnih točaka će se održati kroz dvodnevni izlet u kojem će se nakon prvog dana organizirati druženje i spavanje na Grafičaru. Slobodno nam se pridružite samo prvi ili samo drugi dan. Za strastvene sakupljače žigova postoji i Beži Jankec dnevnik planinarske obilaznice koji se može nabaviti u trgovinama Iglu športa.

 

PLAN IZLETA:

Subota, 25.11.2023.

Okupljanje na zagrebačkom Glavnom kolodvoru ispred glavnog ulaza, u 7:25. Kupnja karata i ukrcavanje na vlak koji u 7:44 kreće prema Zaprešiću. U Zaprešiću odmah presjedamo na vlak za Zabok. U Zaboku presjedamo na vlak za Stubičke Toplice uz čekanje od 30 minuta koje ćemo iskoristiti za ispijanje kave. Dolazak u Stubičke Toplice u 9:10, zagrijavanje i početak planinarenja. Prvi dan prolazimo kontrolne točke 1-9. Nakon prolaska kontrolnih točaka druženje, u slučaju dogovora roštilj, te spavanje u domu Grafičar.

Ukupno hoda 5-6 sati, tehnički lako, kondicijski umjereno.

Nedjelja, 26.11.2023.

Ustajanje, jutarnja toaleta, doručak u domu ili iz ruksaka. Polazak s Grafičara do 10:30 sati i prolazak kontrolnih točaka 10-14. Dolazak na Glavni kolodvor do 15:00 sati.
Ukupno hoda 3-4 sati, tehnički i kondicijski lako

 

OPREMA: Čvrste planinarske cipele, odjeća u skladu s vremenskim prilikama, zaštita od vjetra i kiše. Vreća za spavanje ako spavate na Grafičaru.

POTREBNI DOKUMENTI: važeća osobna iskaznica, planinarska iskaznica, zdravstvena iskaznica.

PREHRANA: U subotu do Grafičara iz ruksaka. Navečer zajednički roštilj ili jela iz restorana u planinarskom domu. U nedjelju doručak iz ruksaka ili jela iz restorana u planinarskom domu.

CIJENA: Ukupna cijena karte za vlakove iznosi 4,24 €. Ovisno o broju prijava moguće ostvarenje popusta od 30 do 50% u sklopu grupne karte.

PRIJAVE: Filip Hustić 099/606 44 88 (WhatsApp, SMS) e-mail: hustic.filip@gmail.com Prilikom prijave molim vas navedite hoćete li se izletu pridružiti oba dana sa spavanjem, samo prvi dan ili samo drugi dan.

Napomena: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost, da će poštovati pravila zaštite prirode i okoliša te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta s obzirom na objektivne okolnosti na terenu. Vodič ima pravo odbiti sudjelovanje pojedinca za kojeg procijeni da nije tjelesno spreman, da nije adekvatno opremljen ili da nije spreman djelovati timski.

TOP