07.04.2024. - Medvednica: Hunjka i 500 stuba

Ovoga puta vas vodim duljom, ali vrlo atraktivnom i raznolikom stazom na Medvednici. Oni koji se pridruže na ovom izletu, vidjet će zanimljive stijene koje se koriste kao penjalište, prolazit ćemo divljinom kanjona, jednim od najzanimljivijih građevinskih zahvata ugrađenih u prirodni okoliš, nakon čega kročimo češće posjećenim dijelovima Medvednice, te naposljetku dolazimo do našeg doma Grafičar.

 

Program izleta:

Okupljanje na ZET-ovom stajalištu autobusa Dubrava u 9:15. Vožnja autobusom 205, koji kreće u 9:25. Dolazak u Markuševac.

Tura: Markuševac – Gorsko zrcalo – Hunjka – 500 stuba – Puntijarka – Grafičar – Šestine

Predviđen povratak u Zagreb oko 17 h.

 

Zahtjevnost izleta: tehnički nezahtjevno, kondicijski zahtjevno.
Ukupna duljina staze: oko 20 km
Vrijeme hodanja: oko 6 sati kontinuiranog hoda

Prijevoz: Prijevoz autobusom 205 (polazište stajalište Dubrava).

Prehrana: prema dogovoru, u planinarskom domu Hunjka, Ivan Pačkovski (Puntijarka) ili Grafičar.

Oprema: osnovna planinarska oprema, čvrste planinarske cipele i odjeća u skladu s vremenskim prilikama, zaštita od kukaca, voda (oko 2 L).

Prijave i informacije: vodič – Nikola Biliškov (obavezna prijava):
mobitel: 0917209759 (WhatsApp, SMS)
e-mail: nbilis@irb.hr

Organizator: PD Grafičar, Zagreb

Dokumenti: osobna, zdravstvena i planinarska iskaznica za 2024. godinu

Napomena: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost, da će poštovati pravila zaštite prirode i okoliša te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta s obzirom na objektivne okolnosti na terenu. Vodič ima pravo odbiti sudjelovanje pojedinca za kojeg procijeni da nije tjelesno spreman, da nije adekvatno opremljen ili da nije spreman djelovati timski.

TOP