15. - 16.06.2024. Dinara, Sinjal

Dinara je najviša planina u Hrvatskoj. Želja je svakog planinara da ju posjeti. Krajolik je surov i okrutan, ali sa druge strane jedan od najslikovitijih u Dalmaciji i dalmatinskom zaleđu. Pogledi su u svim smjerovima otvoreni, te pružaju poseban emotivan doživljaj. Vrh je prepoznatljiv po kamenom geodetskom stupu i crvenim metalnim skloništem, a na drugom vršku je metalni križ.

Plan izleta:

Prvi dan krećemo u 7h sa parkirališta Cibone (ul. F. Andrašeca). Vožnja oko 3.5h do Kijeva. Kružnom stazom obilazimo Kijevski bat i vraćamo se u Knin na noćenje u studentskom domu (dvokrevetne sobe, dvije sobe dijele jednu kupaonu).

Drugi dan u 6h je polazak do Glavaša kao početne točke uspona na Dinaru. Preko Martinovih košara se uspinjemo gore, a dolje se vraćamo preko skloništa Drage Grubača. Ovaj kraj je bogat sa dosta sadržaja i ne sumnjam da ćemo nešto obići i van planiranog. Povratak u Zagreb je u večernjim satima.

Troškovi: Prijevoz 40 eura (na bazi popunjenog kombija), noćenje 18 eura

Akontacija 18 eura četvrtkom u blagajnu društva ili na račun društva; IBAN: HR3323600001101501997 svrha uplate: Dinara

Zahtjevnost: Staza je tehnički lagana, kondicijski jako zahtjevna (Dinara; 9h, 17 km, 1300m uspona i toliko silaska, Kijevski bat; 4h hoda, 9 km)

Zemljovid: Dinara, 40 (Smand)

Oprema: Čvrsta planinarska obuća,odjeća i oprema u skladu sa vremenskim prilikama, sprej protiv insekata (prolazimo kroz lovište, pa ima muha)

Prehrana: iz ruksaka ili u restoranu po odabiru u Kninu

Prijave: Prije uplate akontacije obavezno javljane vodiču Franjo Rezler 098/1769 328 (WhatsApp, SMS) zbog ograničenog broja sudionika

Napomena: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da ne osjeća simptome respiratornih bolesti, da mu nisu izrečene mjere izolacije ili samoizolacije, da će poštovati važeće epidemiološke mjere, da izletu pristupa na osobnu odgovornost, da će poštovati pravila zaštite prirode i okoliša te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta s obzirom na objektivne okolnosti na terenu. Vodič ima pravo odbiti sudjelovanje pojedinca za kojeg procijeni da nije tjelesno spreman, da nije adekvatno opremljen ili da nije spreman djelovati timski.

TOP