27.04.2024. - Eko predavanje i izlet: Orhideje – cvjetna radost na Strahinjčici

Pozivamo vas da nam se pridružite na planinarsko-poučnoj stazi Putovima Orhideja na Strahinjčici. Stazom će nas provesti Ljiljana Borovečki Voska, planinarka, biologinja i stručnjakinja za orhideje. Strahinjčica je planina u Hrvatskom zagorju te je dio ekološke mreže Natura 2000. Na stazi Putovima orhideja zabilježeno je čak 32 vrste i podvrste orhideja. Na stazi su postavljene edukativne table s informacijama o bogatstvu i zanimljivostima šireg područja Strahinjčice. Nakon obilaska planiran je ručak u Planinarskom domu Radoboj.

Program:

Polazak u 8 sati s parkinga iza Cibone. Prijevoz vlastitim automobilima. Svi koji imaju mjesta u automobilu mogu povesti nekoga uz podjelu troškova.

Dolazak do Planinarskog doma Radoboj oko 9 sati, jutarnja kava i polazak na hodnju. Staza je kružna i sastoji se od tri dionice:

• planinarsko-poučna staza na Strahinjčici (8,4 km – 2.30 h)

• staza do Dedeka i babice (1,1 km – 1 h)

• staza orhideja Mala gora –Plat – Poljane (4,2 km – 1.30 h)

 

Zahtjevnost staze: tehnički nezahtjevno, kondicijski umjereno zahtjevno

Ukupna duljina staze: 13,7 km

Trajanje obilaska: 5h

Visinska razlika: 650 m

Prijevoz: vlastitim automobilima

Prehrana: okrjepa iz ruksaka u Planinarskoj kući Strahinjčica, ručak u planinarskom domu Radoboj, plaćanje izravno pružatelju usluge

Oprema: osnovna planinarska oprema, čvrste planinarske cipele i odjeća u skladu s vremenskim prilikama, zaštita od kukaca, voda (oko 2l)

Prijave i informacije: Mia Vučevac, 091553 8661 (WhatsApp, sms), e-mail: mia.vucevac@gmail.com, u prijavi navesti imate li slobodnog mjesta u autu ili ga tražite

Organizator: Komisija čuvara planinske prirode, PD Grafičar

Dokumenti: osobna, zdravstvena i planinarska iskaznica za 2024. godinu

 

Napomena: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom,da izletu pristupa na osobnu odgovornost, da će poštovati pravila zaštite prirode i okoliša te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta s obzirom na objektivne okolnosti na terenu. Vodič ima pravo odbiti sudjelovanje pojedinca za kojeg procijeni da nije tjelesno spreman, da nije adekvatno opremljen ili da nije spreman djelovati timski.

 

TOP