Putopisi sa izleta i događanja

Kameni svati, 26. siječnja 2020.

Zimska nedjelja, čak pristojno vrijeme bez kiše, datum 26. I. 2020., a planinari Grafičara idu na izlet. Cilj je jedan od vrhova zapadne Medvednice – Kameni svati (lektira A. Šenoe). Izlet je dogovoren s PD Susedgrad koji su vlasnici planinarske kuće ispod spomenutog vrha.

Naša je voditeljica bila atraktivno razbarušena (izvana i iznutra) Tanja Čulig. Susedgrad je predstavljao njihov predsjednik Nikica, a vodič je bio Zdenko zvan Mišel. Broj planinara koji se odazvao izletu bio je podjednak: dvadesetak Grafičaraca, a toliko i Susedgrađana. Hodanje, više gor manje dol, unatoč ponešto blata nije bilo suviše zahtjevno i nakon dva i pol sata bili smo ispred atraktivna planinarske kuće. (Vidi sliku ak je upala.) Domaćini, Snježana i Ivan, srdačno su nas dočekali i odmah počeli nuditi narescima, čajem, kavom, pivom, vinom... i kao ništa te to ne košta. Dobrovoljno gurneš nekakvu novčanicu (nisam čuo kovanicu) u zgodnu bačvicu i pomogao si smanjiti počinjenu štetu. Nismo ni mi došli praznih ruku, pa smo mesne sirovine predali našim roštiljarskim majstorima po imenima Anto i Grašo. Ne bih više o jelu i piću, ali ubrzo je stvorena više nego dobra atmosferu uz dvije susedgradske gitare, mnogobrojne raspjevane glasove, a bome neki su i zaplesali. Povratak u Zagreb otpočeo je u 15 sati u dvije skupine: manja u Jablanovec, veća u Podsused.

Opći dojam: više nego dobro organiziran izlet s mnogo duše i bez gubitaka (u ljudstvu). Tanja zaslužuje sve pohvale i našu zahvalnost. Neću je više hvaliti, ali zaslužuje naše povjerenje i neka se trajno trudi oko grafičarskih izleta. Zahvala ide i PD Susedgradu. (Subjektivo: super doživljaj i nikaj me ne boli.)

Zapisao: Vjekoslav Domini

TOP