03.10.2021. KRK - OBZOVA

Kategorija
JEDNODNEVNI IZLET
Zadnji tadum
Nedjelja, 3. Listopad 2021. 00:00

Obzova je najviši vrh otoka Krka, nalazi se na njegovom jugoistoku i dijeli Bašćansku dolinu od Puntarske drage. Sa staze se pruža sjajan pogled na otok Krk, Rab, čitav Kvarnerić, Riječki zaljev i okolne planine na kopnu. Sami vrh na 569 m (KT HPO) nije osobito istaknut s visoravni koja ga okružuje.

PLAN IZLETA:
Polazak iz Zagreba s parkirališta iza Cibone, ujutro u 6.30 sati. Vožnja autocestom A6, uz stajanje na kavu. Početna točka hodnje je prijevoj Treskavac na cesti Krk - Baška. Staza ispočetka vodi kroz borovu šumu, u nastavku izlazi na greben, pa preko Velog vrha i Brestovice dolazi do Obzove. Nakon odmora, slijedi spust prema Staroj Baški do razine mora. Staza je najvećim dijelom izložena suncu i vjetru, o čemu treba voditi računa.
Ukoliko ostane dovoljno vremena moguć je obilazak otočića Košljun koji je šumski rezervat prirode i spomenik kulture na kojem se nalazi franjevački samostan i muzej.

OPREMA:Čvrste planinarske cipele, odjeća u skladu s vremenskim prilikama, zaštita od sunca, vjetra i kiše.
TEŽINA: Kondicijski umjereno zahtjevno, tehnički lako. Ukupno 4-5 sati hoda.
POTREBNI DOKUMENTI: Važeća osobna iskaznica, planinarska iskaznica, zdravstvena iskaznica.
PREHRANA: Iz ruksaka, ponijeti dovoljno vode i hrane za cjelodnevni boravak u prirodi.
CIJENA: 200 kuna za prijevoz autobusom. Uplate: u blagajnu četvrtkom u društvu
ili na račun društva, IBAN: HR3323600001101501997  svrha uplate: izlet Krk

PRIJAVE:  Boris Lukač 098/38 44 22 (WhatsApp, SMS) e-mail: rizzbo@gmail.com

Napomena: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da ne osjeća simptome respiratornih bolesti, da mu nisu izrečene mjere izolacije ili samoizolacije, da će poštovati važeće epidemiološke mjere, da izletu pristupa na osobnu odgovornost, da će poštovati pravila zaštite prirode i okoliša te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta s obzirom na objektivne okolnosti na terenu. Vodič ima pravo odbiti sudjelovanje pojedinca za kojeg procijeni da nije tjelesno spreman, da nije adekvatno opremljen ili da nije spreman djelovati timski.

 
 

Powered by iCagenda

TOP