VI. Opća planinarska škola 2020.

Dragi planinari i budući planinari, obaviještavamo vas da su:

 

ZBOG PANDEMIJE KORONA VIRUSA, PLANINARSKA ŠKOLA JE ODGOĐENA!!

 

VI. Opća planinarska škola Planinarskog društva Grafičar iz Zagreba

u trajanju od 26.03. do 31.05.2020. godine
 
Informacije i upisi:
PD „Grafičar“, Brešćenskoga 4/I. kat, četvrtkom od 20:00 sati
e-mail: planinarska-skola@pdgraficar.hr
voditelj škole: Damir Gross, 091-575-2842  

Planinarska škola sastoji se od teorijskog i praktičnog dijela (osam predavanja i osam izleta/vježbi). Pruža osnovno znanje za sigurno i ugodno planinarenje te je usklađena s “Pravilnikom o općoj planinarskoj školi u HPS-u”. Polaznici zaključuju školu polaganjem ispita, nakon čega dobivaju odgovarajuću diplomu HPS-a. Završetkom osnovne planinarske škole steći ćete osnovna znanja za sigurno kretanje u planinama a otvarate si mogućnosti daljnjeg školovanja u HPS-u. Školarina iznosi 300,00 kuna i u to su uključena sva potrebna sredstva za rad koja vam ostaju u vlasništvo nakon škole: - planinarski udžbenik Alana Čaplara (redovna cijena je 100-130kn)
- planinarska zamka (uže) od 6m
- malo uže za predavanja iz čvorologije.

Školarinom se financiraju materijalni troškovi teorijskog i praktičkog izvođenja nastave.  Troškovi izleta (prijevoz, noćenja…) nisu uključeni u školarinu.

Nakon početka upisa, školarina će se moći platiti na dva načina:

1. izravno u blagajnu u društvu
2. na žiro-račun PD Grafičara: IBAN: HR33 2360 0001 1015 0199 7 , svrha plaćanja: ''Planinarska škola 2020.''.

Prekine li polaznik školovanje, PD Grafičar nije obavezan vratiti školarinu. Predavanja će se održavati četvrtkom u prostorijama društva, na adresi Brešćenskoga 4, od 19:30 do 21:30 sati. Praktični dio nastave održavat će se vikendima na terenu – izletima/vježbama organiziranima za školu u suradnji s ostalim članovima društva. Školu vode licencirani i iskustveni vodiči PD Grafičara i HPS-a. Planinarska škola se sastoji od 8 predavanja četvrtkom i 8 izleta/vježbi na terenu. Uvjet za izlazak na ispit je odslušanih minimum 6 predavanja i odrađenih minimum 6 izleta/vježbi. Osnovna oprema za planinarsku školu su gojzerice i ruksak. Ostala oprema upotpunjuje se postupno stjecanjem planinarskog iskustva. Instruktori škole i iskusniji planinari savjetima će pomoći pri nabavi ostale opreme. Planinarska škola s obzirom na intenzivni ritam rada traži ulaganje dodatnog napora pored svakodnevnih obaveza, kao i slobodne vikende za izlete, tako da preporučamo upis samo onim članovima koji će to moći pratiti. Polaznici škole moraju biti članovi PD Grafičar s plaćenom članarinom za tekuću godinu i s navršenih 15 godina, a do punoljetnosti potrebna je suglasnost roditelja ili skrbnika. Svi detalji oko upisa u članstvo PD Grafičar, možete pronaći na linku: Kontakt pod UČLANJENJE Upisom u školu svaki polaznik potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sudjelovanje u radu škole, da izletima pristupa na vlastitu odgovornost te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati programa izleta, odluka i uputa vodiča. Radi podizanja kvalitete, škola može primiti maksimalno 40 polaznika. Molimo, osigurajte svoje mjesto na vrijeme! Pozivamo sve planinare i one koji to žele postati da nam se pridruže! Svim polaznicima želimo uspjeh u savladavanju planinarskih vještina, što će vam omogućiti puno lijepih doživljaja u prirodi. Voditelj škole:
Damir Gross, planinarski vodič s višegodišnjim iskustvom vođenja planinarske škole.

 

PLAN VJEŽBI I IZLETA PLANINARSKE ŠKOLE

 

OŽUJAK:

29. SAMOBORSKO GORJE-RUDE-OŠTRC-PLEŠIVICA

 

TRAVANJ:

5. SAMOBORSKO GORJE-VJEŽBA KORIŠTENJA TEH. OPREME-OKIĆ

12. USKRS

19. ŽUMBERAK-VJEŽBA PRVE POMOĆI-HGSS

26. MEDVEDNICA-VJEŽBA ORIJENTACIJE

 

SVIBANJ:

1-3. MOSOR I OMIŠKA DINARA

10. PSUNJ

17. SREDNJI VELEBIT

24. SAMARSKE STIJENE

31. MEDVEDNICA - DAN PD GRAFIČARA - PODJELA DIPLOMA

TOP