Krk: Preko Obzove do Baške

Kategorija
JEDNODNEVNI IZLET
Datum
25.11.2018.

Ovime vas izvješčujem da smo radi ekstremno loše prognoze za nedjelju otkazali izlet u Bašku.

Svi zainteresirani su obavješteni.

Za izletničku komisiju Damir Plešnik

 

Tko ne bi poželio barem nakratko pobjeći iz turobnog kraja studenog u neke druge krajeve, gdje kasna jesen izgleda potpuno drukčije? Tamo gdje ljuti kamenjar dodiruje more, gdje se pružaju prekrasni vidici na otoke sjevernog Jadrana, a Velebit stražari nad sjeverozapadnim horizontom, tamo se smjestio Krk. Sa svojih 250 km (!) planinarskih staza i zbog svoje lake dostupnosti, Krk je savršen izbor za opuštene i nezaboravne zimske šetnje.

Zato vas ovoga puta vodimo u šetnju središnjim grebenom tog lijepog otoka. Neka nem se stopala u to jesensko doba prisjete kamenjara, napojimo se spektakularnim pejzažima, uživajmo u preletima gospodara neba – bjeloglavog supa, nadišimo se svježeg morskog zraka obogaćenog mirisima mediteranske flore!

 

PROGRAM:

  • okupljanje u 6:45 h iza KD Vatroslav Lisinski. Pokret u 7:00 h. Prijevozno sredstvo ovisi o broju sudionika, ali očekujemo da ćemo popuniti dva kombija ili minibus.
  • dolazak na Treskavac na Krku oko 10:00 h
  • Opis ture: Treskavac – Veli vrh – Obzova – Veli Hlam – Organ - Baška) – oko 4 sata hoda, primjereno svim uzrastima
    Vozilo parkiramo na odmorištu na prijevoju Treskavac (ako dolazimo kombijima, jedan odvozimo do Baške). Uspinjemo se na greben, prvo kroz borovu šumu, iz koje izlazimo na kamenjar prošaran travom. Odavde staza vodi grebenom preko vrhova, a s nje se cijelo vrijeme pružaju lijepi vidici na sve strane. Na kraju se spuštamo do Baške, gdje možemo uživati na obali na terasi nekog od kafića.
  • Opcionalno:
    Ako bude dovoljno vremena (i volje), možemo razgledati neko od mjesta na otoku Krku ili otići do spilje Biseruljke.
  • Povratak u Zagreb u večernjim satima.
  • U slučaju lošeg vremena odabrat ćemo neku drugu turu, kondicijski i tehnički sličnu ovoj.

 

 

Predviđeno trajanje hodanja: skupina 4 h efektivnog hoda, vjerojatno sve skupa oko 6 h.
Zahtjevnost izleta: tehnička T1 (lagana), kondicijska K1 (lagana).
Oprema: standardna planinarska jesenska/zimska oprema za planinarenje po krševitom terenu u skladu s vremenskim uvjetima (visoke planinarske cipele, štapovi, prva pomoć, presvlaka, vjetrovka, kapa, voda, čeona svjetiljka).  
Prehrana: iz ruksaka. Prema dogovoru, nakon ture se možemo negdje i zaustaviti.
Obavezni dokumenti: osobna, zdravstvena i važeća planinarska iskaznica za 2018. godinu.

 
Vodič: Nikola Biliškov, mob: 0917209759, e-mail: nbilis@irb.hr
Pomoćni vodič: Karlo Krsnik, e-mail: krsnik.karlo@gmail.com

Prijave za izlet: kod glavnog ili pomoćnog vodiča, e-mailom, telefonski ili na sastancima Društva. Uplatom akontacije (50 kn) osiguravate svoje sudjelovanje na izletu. Prijave za izlet će biti zaključene u četvrtak, 22. studenog 2018. u 21 h. Nakon toga neće biti moguć povrat akontacija u slučaju izostanka s izleta.

Cijena izleta: 150 kn na bazi 20 (minibus) ili 18 sudionika (2 kombija); akontacija 50 kn.
Uplata kod blagajnika četvrkom u Društvu ili na račun PD-a Grafičar (IBAN: HR3323600001101501997 svrha uplate: izlet Krk, Obzova)

Napomena: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost, da će poštovati pravila zaštite prirode i okoliša te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta s obzirom na objektivne okolnosti na terenu. Vodič ima pravo odbiti sudjelovanje pojedinca za kojeg procijeni da nije tjelesno spreman, da nije adekvatno opremljen ili da nije spreman djelovati timski. 

 

 
 

Powered by iCagenda

TOP