07.03.2021. Susedgrad-Kameni svati-Glavica

Izlet pruža osjećaj šuma rijeke Save na Medvednici i pogled sa najboljeg vidikovca uz ostale čari ranoga proljeća. Podno ostataka zidina grada Susedgrada iz 14 st kod velike klupe vidimo rijeku Savu i čujemo njen šum. Ostavljamo gradinu sa pričama o Franji Tahiju i Seljačkoj buni 1573 godine. Zapadnim obroncima nakon 3 sata stižemo na najljepši vidikovac na Medvednici-Kamenite svate(482 m/nm). Nakon odmora ispred kućice prelazimo do Glavice gdje se opet možemo okrijepiti te spustiti kraj Veternice do autobusa.

Program izleta: U 07:35 sati autobus ZET-a broj 122 za Podsused centar kreće s Černomerca-doći u 07:15 sati-kafić Vanila.

Grupa A Susedgrad-Kameniti svati-Glavica-Dubravica (cca 5 sati hoda) vodič Lukač i Grupa B Susedgrad-Kameniti svati-Jablanovec (cca 4 sata hoda) vodič Gross.

Zahtjevnost izleta: T-1 (tehnički lagano), K-1

Prijevoz: javni, autobus ZET-a Prehrana: iz ruksaka kuća Kameniti svati(piće) ili na domu Glavica-hrana i piće za van.

Oprema: štapove i odjeću prema vremenskim uvjetima-temperatura +-3-sunčano.

Karta: Medvednica br. 1 SMAND ili Medvednica-karta HGSS-a, obje mjerilo 1:25000

Dokumenti: osobna, zdravstvena i planinarska iskaznica za 2021. godinu

Informacije i prijave: Vodiči: Damir Gross, mob: 091/575 2842 i Boris Lukač, mob. 098 384 422

SVOJE SMEĆE I OTPAD PONESIMO U DOLINU I ODLOŽIMO PRAVILNO SVI SUDIONICI IZLETA DUŽNI SU SE PRIDRŽAVATI NAPUTAKA I EPIDEMIOLOŠKIH PREPORUKA HRVATSKOG ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVSTVO KOJE PROPISUJU OSIGURANJE OPĆIH I POSEBNIH HIGIJENSKIH I SIGURNOSNIH UVJETA U SVEZI COVID-19, A DOSTUPNE SU NA POVEZNICI https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovije-preporuke/

Napomena: Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i fizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da pristupa izletu na vlastitu odgovornost te da će se pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič izleta zadržava pravo izmjena i dopuna u programu prema uvjetima na terenu.

 

VAŽNA NAPOMENA:

Linije 122 (Črnomerec - Podsused centar) i 123 (Črnomerec - Podsusedsko Dolje) koristit će privremeno početno stajalište u Ilici (kod benzinske postaje INA) u smjeru zapada.

Za PD Grafičar, Damir Gross

TOP