Recepti sa izleta

Zlevanka ''MARTINJE'' - ala Alida Viktorija

SASTOJCI

 

  • 3 CIJELA JAJA
  • 100 ml ULJA
  • 150 ml ŠEĆERA (KRISTAL)
  • 300 ml KUKURUZNOG GRIZA (MOŽE I BRAŠNO)
  • 100 ml OŠTROG BRAŠNA
  • 1 PRAŠAK ZA PECIVO
  • 2 VANILI ŠEĆERA
  • MALO KORICE NARANČE (RIBANE)
  • PRSTOHVAT SOLI

 

NADJEV

500 g SVJEŽEG KRAVLJEG SIRA (dodati mu 1 vanili šećer i malo korice naranče)

 

POSTUPAK

  • Jaja i šećer pjenasto umutiti
  • Dodati ulje i mješati
  • Umješati sve ostale sastojke i dobro promješati
  • Prije pećenja pustiti da odstoji 30 min ( da griz nabubri)
  • Smjesu uliti u kalup veličine 26 x 34 cm (na aluminijsku foliju)
  • Preko smjese poslagati kravlji sir (grabiti sa čajnom žličicom)
  • Peći na 180 stupnjeva oko 30 min Izvaditi iz pećnice te posipati šećerom u prahu

DOBAR TEK

 

TOP